maanantai 15. lokakuuta 2018

9 päivää lähtöön!

n.9 vuorokautta, niin istumme finnairin AY141 lennolla matkalla Asianytimeen eli Bangkokiin. Kaikki vaattet, häkkivarasto, postin kääntö ja muut "pikkuasiat" vielä tekemättä.. jos huomenna jaksais :)
Uudet vuokralaiset ottavat tämän tilan haltuun juurikin 23.10 Veikkaan, että kiire tulee heittää tavarat unicefin laatikoihin ja lahjoittaa pois ,mutta tehokas ajankäyttö on hyvinkin tuttua.

Kiinan kentällä eräänä vuonna finalcall salko kurki kajahtaa kentän kaiuttimista ja olimme eksyksissä toisistamme, mutta koneeseen päästiin..viime joulukuussa minä juoksin vielä koneeseen vaikka näytössä luki gate is closed(ei siitä sen enempää) joten mitä tässä turhia ressaamaan kiireestä, kellot jätetään kuitenkin pois kohteeseen saavuttuamme ja elämme auringon laskun ja nosun mukaan.
 
Rinkat tyhjinä tosiaan lähetään, ehkä pari t paitaa, passi, kauluspaita ofc, muutamat sukat ja alusvaatteet messii, mut kokemusten mukaan ne menee käsimatkatavaroihin. kuten tyhjä rinkkakin :) Bangkokin suvarnabhumin kentältä alakertaan ja Airpotlinkin kanssa(öö 2-5e?) phaythain asemalle keskustaan vaihtamaan thaimaan rahaa muutama eurolla SuperRich pankkiin, jossa paras vaihtokurssi, lentokentällä myös alimmassa kerroksessa sama pankki/vaihtopiste suosittelen!
Samalla pääsee nopeasti airport linkkiin mikä on tuhat kertaa mukavampi tapa matkustaa kuin ahtaassa jääkylmässä taksissa, liikenneruuhkissa keskustaan, jonne hädin tuskin kuski osaa edes ajaa vaikka antaisi osoitteen!
Airpotlink voittaa nopeudessa mukavuudessa, hinnassa ja ajassa taksin...pikku toimenpiteiden jäkeen joku mukava hostelli jostain esim soi rambutrilta tai viereiseltä khaosan roadilta(suositaan KhaosanPalacea1000thb kattouimallas, allasbaari, uudehkot huoneet, aamiainen) jossa varmasti joka toinen reppureissaaja on saanut ensimmäisenä päivä kustua kaikki asiansa :) onneksi virheistä oppii..

Muutaman päivän tai ehkä viikon jälkeen, kun ollaan Bangkokissa ihmetelty ohimeneviä ihmisiä tarpeeksi ja syöty aivan mahatavaa katuruokaa joka kojusta mitä vastaan tulee, suuntaamme Thaimaan rajalle josta hyppäämme Laosin puolelle, rajalta Pakseen ja sieltä DonDetille aka 4000islands pitkästä aikaa.. katsomaan onko meno muuttunut. Toinen suunta voisi olla Koh Chang tms eksoottiset pikkusaaret changin kupeessa... mutta se selviää varmasti kun päästään perille asti jnejne sääkartat ja kaikki! samahan se minne sen riippumaton asentaa ja avaa kirjan :)

Ko-Phanganille suuntamme jokatapauksessa Marraskuun ekoilla viikoilla. Otamme yöjunan Bangkokin päärautatieasemalta surat-thaniin josta siirrymme jollain kyydillä satamaan ja hyppämme phanganille menevään lauttaan, osa lautoista pysähtyy ekana koh-samuille, mutta se on nopea stoppi ja lautta jatkaa matkaa phanganille.

Juna muuten on mukava tapa matkustaa siellä pystyy jopa normaalisti ajoneuvoissa valvova nukkumaan , mutta voin suositella myös valtion bussia oisko ollu Ekkamain vai Mo-chitin asemalta suoraan satamaan, bussi ajaa lauttaan ja sinun pitää vain muistaa ostaa sataman kahvilasta halpa lauttalippu, jollei se valmiiksi jo kuulu lippuun.. muista varmistaa itse en muista(hinta n20-25e koko keissi BKK to KPN)

Kirjoitus asu varmasti muuttuu ajan kanssa, kun oppii uudestaan kirjoittamaan Myös kuvia tulemme laittamaan reissultamme blogiin taajaan tahtiin, jotta jokainen kiinnostunut lukija pääsee tunnelmaan ja mahdollisesti saa itsekin rohkeuden/kipinän hypätä hetkeksi pois oravanpyörästä, jossa kaikki elämme, ketään kuitenkaan väheksymättä.
Jokainen on vapaa tekemään mitä haluaa ja kuinka haluaa. Toinen on onnellinen punaisesta mökistä ja perunamaasta, toinen uuden karheasta ajoneuvosta..kaikki nämä ovat omia päätöksiä ja mikään ei ole väärin. Kaikki löytävät oman onnensa omista asioistaan ja tekemisistään.

        "Rahalla saa ostettua vapaa-aikaa, ja joillekkin ihmisille vapaa-aika on onnellisuutta"
                                        
                                             Cheers! -Miika-
 
  

1 kommentti:

  1. Ja on niin mielenkiintoista seurata matkassa mukana.. Ja pääsee tutustumaan paikkoihin ja vinkkejä👌

    VastaaPoista